“Laimas Muzykanti” ir etnoroka grupa, kas dibināta Daugavpilī, 1995. gadā (Latvijā pazīstama arī ar nosaukumu “Uškānu ģimenes ansamblis”). Kopā ar dažiem domubiedriem grupu izveidoja un kopš tā laika nemainīgi vada Latvijā pazīstams multiinstrumentālists, folklorists, komponists un dzejnieks Artūrs Uškāns.

Grupas repertuārs tiek balstīts uz latgaliešu un latviešu tautasdziesmām. Tajā dzirdami tradicionāli latviešu tautas mūzikas instrumenti, kuru skanējumam klāt nāk rokmūzikai raksturīgi aranžējumi, rezultātā izpaužoties tādos stilos un to sintēzēs kā world, ethnorock, folkpunk, postfolk u.t.t., iekļaujot arī jazz, funk un progressive elementus.

Grupas muzicēšanas stils, katrā ziņā, nav viendabīgs, taču tādas ir arī tautasdziesmas – rakstura un satura ziņā neviendabīgas. Katrai no tām tiek rūpīgi piemeklēts apdares raksturs un noskaņa, sintezējot laikmetu – pagātnes un tagadnes muzikālo pieredzi. Kopš 2010. gada grupas kodolu veido Uškānu ģimene (Artūrs, viņa sieva Inta un dēls Matīss), tāpēc grupa sāk piedalīties muzikālo ģimeņu festivālos ārzemēs. Tādā pašā sastāvā tiek nolemts startēt arī LNT šovā “Dziedošās ģimenes” (2. sezona), kur pēc 3 mēnešus garas sacensības iegūst godpilno 2. vietu.

Kopš tā laika “Laimas Muzykanti” Latvijā tiek atpazīti arī kā “Uškānu ģimenes ansamblis”. Savas darbības laikā “Laimas Muzykanti” ir koncertējuši ASV, Kanādā, Japānā, Austrālijā, Anglijā, Lietuvā, Ungārijā, Vācijā, Zviedrijā, Polijā, Baltkrievijā, Krievijā, Itālijā un daudzās citās valstīs.