“Jauna Diena” ir 2015. gada 18. martā dibināts country rock projekts, kas radies, izjūkot vairāk nekā 13 gadus pastāvējušajai apvienības kodola iepriekšējai grupai Aldis Rullis un “Emburgas Zēni”.

Īsi pēc triumfa Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas Zelta mikrofons 2014 kategorijā „Labākais country un šlāgermūzikas albums”, Aldis Rullis un “Emburgas Zēni” paziņoja par sadarbības beigšanu, kas rezultējās arī ar “Emburgas Zēnu” izjukšanu. Kolektīva motors, bundzinieks un producents Jānis Veikšāns, kopā ar Katrīnu Eglonu un Guntaru Ķervi, izlēma dibināt grupu “Jauna Diena”, pieaicinot jaunajam sastāvam arī Andri Retējumu, Valdi Zībertu,Andreju Vasiļjevu, šobrīd grupā ģitāru spēlē Kaspars Tenters.

“Jaunas Dienas” repertuārs sākotnēji tika veidots no dažādu country rock dziesmu kaverversijām angliski, savukārt šobrīd mūziķi sākuši darbu arī pie sava oriģinālmateriāla, kas būs gan latviešu, gan angļu valodā.

Grupas dalībnieku pieredze palīdzējusi tai ātri vien gūt iespēju uzstāties arī ārpus Latvijas robežām – jau jūnija sākumā tā sniedza pirmo koncertu Lietuvā notiekošajā Rusnes kantrimūzikas festivālā, pēc kā saņēma uzaicinājumus piedalīties arī Mosedis un Visagino festivālos, no kuriem pēdējais ir lielākais valstī. Mūziķi iemēģinājuši arī Latvijas galvenā žanra notikuma – “Bauskas kantrifestivāla” – skatuvi, uz tās kāpjot 2015. gada jūlijā.