Skip to content

Sintroka grupa Dani Ryan gatavojās otrā albuma relīzei

16. novembrī sintroka grupa Dani Ryan no Rīgas izdeva jaunu singlu ar nosaukumu Komett. Šis ir jau trešais singls no jaunā grupas albuma PARTY!, kas iznāks pavisam drīz – nedēļu pēc singla.

Kompozīcija tika izdota kopā ar videoklipu, kuru, tāpat kā visus grupas materiālus, Dani Ryan projekta dalībnieki patstāvīgi filmēja un montēja. Filmēšana notika trīs dienas – procesā piedalījās 7 cilvēku komanda. Savukārt visu turpmāko materiāla apstrādi un montāžu veica grupas līderis Daniils Ravinskis. Daniils bija atbildīgs arī par vizuālo efektu un animācijas veidošanu šajā un iepriekšējos grupas klipos. Saskaņā ar dažādām aplēsēm klipa budžets ir apmēram 20-35 eiro, ieskaitot ēdienus un dzērienus filmēšanas grupai un samaksu par taksometriem, kas nogādātu visu nepieciešamo aprīkojumu filmēšanas lokācijās. Video sižets atgriež skatītājus pie grupas pirmā singla un video – RADIO ANNA, kas stāsta par galvenās varones Annas ceļojumu kosmosā. Komett dziesma un videoklips pastāstīs par to, kas Annas dzīvē notika agrāk, un par upuri, kas viņai bija jānes, lai īstenotu savu sapni – kļūt par kosmonauti.

Komett stāsta par grūtu izvēli starp sapni un laimīgu, bet vienkāršu dzīvi, divu cilvēku pārdzīvojumiem un, protams, mīlestību.

Dziesmas repa panta vārdus uzrakstīja Dani Ryan basģitārists Ņikita Andrejevs, kurš arī tēloja galvenā varoņa lomu grupas jaunajā videoklipā. Interesants fakts – repa sacerēšanas laikā Ņikitam nebija ne mazākās nojausmas par to, par ko būs dziesma un kāda tai būs mūzika. Viss, kas bija viņa rīcībā – temps un kopēja kompozīcijas tēma, proti, kosmoss.Tas tika darīts ar nolūku, lai esošais materiāls neietekmētu šī panta tekstu.

Viss klipa veidošanas process no nulles ilga apmēram divas nedēļas – tikpat daudz laika ir nepieciešams, lai pārbaudītu un apstiprinātu dziesmu publicēšanu tādās mūzikas straumēšanas platformās kāSpotify vai AppleMusic.Mērķis bija izdot kvalitatīvu un interesantu mūzikas klipu līdzās singla relīzei. Tāpēc grupas dalībnieki ieguldīja videoklipa izveidē ne tikai maksimālo enerģijas daudzumu, upurējot brīvo laiku un atpūtu pēc ikdienasdarba, bet arī savas dvēseles gabaliņu.

Dani Ryan komanda vēlas izteikt īpašu pateicību par maģisko dziesmas masteringu skaņu inženierim Kasparam Greizim un grupai Barta par filmēšanas vietas nodrošināšanu. Grupas pirmsākumi meklējami Rīgā 2015. gadā. Pēc vairākām sastāva izmaiņām 2019 gadā grupa uzsāka aktīvu darbību, kuras rezultātā 2019. gada beigās klājā nāca Dani Ryan debijas albums OPEN. Grupas pamatsastāvā ir trīs cilvēki – Daniils Ravinskis (kompozīcija, sintezators, ģitāra, vokāls, vizuālie efekti, afišu veidošana), Jānis Zariņš (bungas) un Ņikita Andrejevs (bass-ģitāra un back-vokāls). Kolektīva otrais albums gaidams 2020. gada beigās.

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit