Skip to content

Ir tapis jauns dziesmas ieraksts un video par tām gaišajām spēka rezervēm, kas slēpjas cilvēka sirdī un Latvijas dabā

Sveikt Latviju svētkos ar jaunu video Aleksandrai ir izvērtusies skaista tradīcija. Šajā novembrī tā ir maz dzirdēta latviešu tautas dziesma “Lietiņš līti nemācēja” jaunā apdarē. Dziesmas autori un izpildītāji ir jaunie mūziķi Aleksandra Špicberga, Elvis Lintiņš, Dagnis Roziņš un Reinis Zariņš.  

Pirms četriem gadiem ar video “Rakstu rakstus” klausītāji iepazina un iemīļoja Aleksandru. Nākamajos gados sekoja “Ave Maria” un “Suitu lūgsna”. Arī šoruden Aleksandra vēlas savus klausītājus iepriecināt ar jaunu dziesmu un skaistu video. 

“Man tautasdziesma ir pienākums. Pienākums neļaut tai pazust citu skaņu jūklī. Pienākums to izdziedāt, lai dotu tālāk. Tā, lai tā vienmēr paliktu daļa no latviešu tautas gara,” saka Aleksandra.

Videostāsts atgādina mums ikvienam, kādas gaiša spēka rezerves slēpjas cilvēka dvēselē un skaistajā Latvijas dabā. Cik bagāti mēs esam, jo mums tepat līdzās, rokas stiepiena attālumā ir pļavas un meži.

Latvijas dabas krāšņums video tiek attēlots Gundegas Rebhūnas fotogrāfijās, kuras “atdzīvinājis” videografiķis Dainis Duļbinskis. Video veidots studijā COLORTIME.

Aleksandra ŠPICBERGA (2002) ir viena no spilgtākajiem jaunās paaudzes mūziķiem Latvijā. Aleksandras dabiskā muzikalitāte un neparasti spēcīgā balss aizrauj klausītājus. Aleksandra ir vairākkārtēja valsts un starptautisku jauno vokālistu konkursu laureāte. Kā soliste vairākkārt piedalījusies Latvijas valsts televīzijas rīkotos koncertos un valsts mēroga kultūras pasākumos. Koncertējusi Zviedrijā un Norvēģijā. Izdoti divi mūzikas albumi. Šobrīd Aleksandra mācās Rīgas Doma kora skolas 2. kursā.

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit