Skip to content

DAGAMBA īsteno sapni: pilnā arēnā aizvadīts vērienīgais lielkoncerts

Piektdien, 12. aprīlī klasiskās mūzikas huligāni Arēnā Rīga satricināja aptuveni 7000 klausītāju grandiozajā lielkoncertā DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY. Tas bija līdz šim iespaidīgākais grupas šovs, kurā neiztrūka virkne pārsteigumu.

Vakara kodolu veidoja grupas jaunākais veikums, albumā DAGAMBA feat TCHAIKOVSKY ietvertās kompozīcijas, kurās grupas oriģinālmūzika mijiedarbojas ar citātiem no Pētera Čaikovska zināmākajiem darbiem. Tāpat izskanēja arī DAGAMBAS labāko darbu izlase, kuru šoreiz bagātināja vairāki viesi.

Kā jau kārtīgā rokkoncertā, vispirms uzstājās “iesildītāji”. Šoreiz tie bija stīgu kvartets “Sotto Voce”, kas izpildīja Čaikovska mūziku “tīrā” veidā. Vēlāk uz skatuves kopā ar DAGAMBU kāpa etnomūzikas grupa “Tautumeitas”, daudzsološais vijolnieks Daniils Bulajevs, kontrabasiste Alise Broka, Rīgas Doma zēnu koris, Mesa, kā arī laikmetīgās horeogrāfes Lienes Gravas iedvesmotie dejotāji.

Vērienīgajā sadarbības projektā klātesošs bija arī pats Čaikovskis. Viņa klātbūtni, ritmisko galvas kustināšanu un lidojumu kosmosā iespējamu padarīja koncerta režisors un videomākslinieks Roberts Rubīns kopā ar komandu – 3D mākslinieku Vili Bērziņu un 2D mākslinieku Paulu Poikānu. Gaismu režisors Pāvels Armanis, skaņu režisori Andris Ūze un Artūrs Sedriks Sinkevičs

Radošā komanda:Grupa DAGAMBARoberts Rubīns, koncerta režisors un videomākslinieksVilis Bērziņš, 3D mākslinieksPauls Poikāns, 2D mākslinieksPāvels Armanis, gaismu režisorsAndris Ūze un Artūrs Sedriks Sinkevičs, skaņu režisoriSkatuve, NA stage and lightApskaņošana, KM SoundKoncertu organizē Koncertaģentūra FBI, grupas menedžments Zane Johansone un Linda ĀboliņaPaldies cafe “Austra”, Moller Auto lidosta un T/K “Spice”!

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit