Skip to content

Kantrīmūziķi izdod pirmo patriotisko svētku dziesmu “Karavīrs”

Lāčplēša dienai veltīto patriotisko svētku dziesmu “Karavīrs” radījuši kantrīmūziķi: Aivars Birzmalis, Jānis Misiņš un teksta autore Kristīne Kalniņa.   

Jaunā dziesma veltīta notikumiem pirms daudziem gadiem un, saglabājot kantrī mūziķu manieri, izstāsta patiesu stāstu no dzīves. Dziesmā “Karavīrs” uztaustītas kāda jauna puiša iekšējās sajūtas, kad viņš stājas pretī neizbēgamajam.

Interesanti, ka šī dziesma tika pabeigta esot Baltijas jūrā uz kuģa Isabelle. Ieraksta tapšanā piedalījušies: Aivars Birzmalis – mūzikas autors, Kristīne Kalniņa – teksta autore, Jānis Misiņš – dziesmas producēšana (mix) un aranžija, Kristaps Rullis – stīlģitāra, kā arī Grammy balvām nominētais Alan Silverman no Ņujorkas, kurš noveda dziesmu līdz pilnskanībai.

Mūziķi ar daudzu gadu izkoptu kantrī mūzikas gaumi Aivars Birzmalis (vokāls, mūzikas autors) un Jānis Misiņš (ģitāra, mandolīna, bandžo, dziesmu aranžija) dažādos pasākumos kopā sāka spēlēt 2013.gada februārī. Pirmā oriģināldziesma sarakstīta 2014.gada aprīlī ar Kristīnes Kalniņas vārdiem. Mūziķi zināmi kā dažādu Latvijas un ārzemju Kantrī festivālu dalībnieki, un pirms gada izdeva savu pirmo kantrīpoproka oriģināldziesmu studijas albumu “Viņa”. Zināmākās dziesmas no albuma ir: „Manas lauku mājas”, „Rudais” un „Bruņinieks”. Tās ir dzirdētas raidījumā „Dzintara dziesmas”, skanējušas: Latvijas radio stacijās, Bauskas kantrī festivālā un mākslinieku atbalstītā labadarības pasākumā Bruknas muižā.

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit