Skip to content

Noslēdzies pirmais Brazilian–Baltic Festival (Brazīliešu–Baltijas festivāls)

Aizvadītajā nedēļā Rīgu pārņēma brazīliešu mūzika: choro, samba, bossa nova un Brazīlijai raksturīgie mūzikas ritmi. Sākot ar otrdienu ikvienam interesentam, īpaši jaunajiem mūzikas studentiem, bija iespējams apmeklēt meistarklases profesionālu un pieredzējušu mūziķu pavadībā. Meistarklasēs festivāla galvenie mākslinieki stāstīja gan par savu muzikālo pieredzi, gan par brazīliešu mūzikas saknēm, stiliem, izpildījuma manierēm, kā arī deva iespēju kopā darboties praktiski, apgūstot un izpildot brazīliešu mūzikai raksturīgus skaņdarbus.

Savukārt koncerti, kas norisinājās Rīgas Mākslas telpā, ikvienam klausītājam ļāva tuvāk iepazīt šo mūziku, saklausīt brazīliešu ritmus un vismaz uz brīdi sajust un iepazīt šīs tālās zemes kultūru, dziedot un pat dejojot līdzi. Uz skatuves bija klausāmi ne tikai plašāk pazīstami mūziķi, bet arī jaunie talanti no Latvijas, kuriem tika dota iespēja uzstāties kopā ar pieredzējušiem māksliniekiem, izpildot gan viņu autordarbus, gan brazīliešu tradicionālo mūziku.

Festivāla organizatori uzsver, ka šis ir tikai sākums plašai sadarbībai, lai satuvinātu abu valstu kultūras, iepazītu atšķirīgo un atklātu kopīgo. Tādēļ jau šobrīd ir uzsākts darbs pie otrā Brazilian Baltic Festivla izveides, lai tas vēl plašāk atskanētu Rīgā un aizsniegtu arvien jaunus Brazīlijas mūzikas cienītājus. Pirmā festivāla ietvaros ir nodibinājušies arī kontakti starp Maiju Sīpolu (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija) un Sheila Zagury (Escola de Música da Universidade Federal do Rio de Janeiro), kā rezultātā iespējams nākotnē gaidāmi vēl citi sadarbības un apmaiņas projekti.

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit