Skip to content

JAUNAJĀ LAIPA VALDĒ – LIELISKA KOMANDA UN ENTUZIASTI. UZZINI VAIRĀK PAR ŠĪ GADA LAIPA AKTIVITĀTĒM!

Darbu uzsāk jaunā LaIPA valde: par priekšsēdētāju ievēl Elitu Mīlgrāvi un pieņem lēmumu piešķirt papildu finansējumu Latvijā radītas mūzikas konkurētspējas veicināšanai.

Pēc rūpīgas izvērtēšanas, š.g. 14. aprīļa valdes sēdes balsojumā tika pieņemts lēmums biedrībai Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports piešķirt arī papildu finansējumu 1% apmērā, ko veido kā atsevišķu fondu finansiālam atbalstam mūziķiem ceļojumu izdevumu segšanai un dalībai mūzikas industrijas konferenču/festivālu skatēs jeb showcase.

“Aizvien vairāk starptautiskie mūzikas festivāli/konferences aicina savās skatēs jeb showcase piedalīties arī Latvijas mūziķus, tostarp arī jaunās grupas. Un tieši jaunās grupas bieži vien saskaras ar finansiālām grūtībām, kas attiecas uz ceļojuma un uzturēšanās izdevumiem. Turklāt jaunajiem māksliniekiem ir daudz grūtāk saņemt arī sponsoru atbalstu, nekā labi zināmiem un pieredzējušiem mūziķiem. Tādēļ šī papildu finansējuma piesaiste biedrībai palīdzēs veicināt Latvijas mūzikas konkurētspēju,” stāsta biedrības Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports vadītāja Agnese Cimuška.

Par valdes locekļiem no izpildītāju vidus tika ievēlēts grupu Melo M un Raxtu raxti mūziķis un Nepieradinātā Folka orķestra viesmākslinieks Kārlis Auzāns, izpildītājs Kārlis Būmeisters, grupas Prāta Vētra basģitārists, mūziķis Ingars Viļums un akadēmiskās mūzikas pārstāvis, DaGamba čellists Valters Pūce. No producentu vidus LaIPA valdē tika ievēlēta SIA Mikrofona ieraksti valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve, SIA Baltic Records Group vadītājs Arvīds Mūrnieks, Kultūras menedžmenta centra Lauska vadītājs Juris Zalāns un grupas Instrumenti producente Līva Pētersone.

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit