Skip to content

Latviešu art-pop producente Waterflower laiž klajā savu jaunāko singlu un mūzikas video “Oasis / Gen S(AD)”

Dziesma “Oasis / Gen S(AD)” ir ceturtais Waterflower singls, kas izdots šajā gadā. Žanriski pietuvināts darkwave un escape room skanējumu zemstrāvām, dziesma vēršs nostaļģisku skatu (vai ausi) uz 90. gadu deju mūzikas estētiku, bet tomēr ir ar mūsdienīgu skanējumu.

Singla “Oasis / Gen S(AD)” pavadošāis mūzikas video ir īsfilma, kuras autore ir jaunā režisore un fotogrāfe Ērika Daņiloviča. Režisore Ērika Daņiloviča par video: “Filmā ir jaunība, viņi visi ir jauni. Gaisma galvās, ausis acīs, pasaule sirdī, ir tik viegli būt jaunam un visas pasaules pamestam. Paaudze ir bēdīga, jo mijiedarbība ir pārrauta, jo nav dzirksteles, malka uz malkas nedeg. Atdzimšana ir izeja. Plūsma apziņā kā instruments. Viņiem rudenī noslīcina acis, bet lai sirdis nesapelē, vajag darīt kaut ko drosmīgu – jāgrib dzīvot”.

Waterflower par pašu dziesmu saka: “Oāze ir neatkarīga ekosistēma, kas krasi atšķiras no tuvējās apkārtnes. Es sapņoju par nākotni, kurā tehnoloģijas var pastāvēt līdzās dabai. Bet mūsdienu pasaulē cilvēce ir lielākais dabas kaiteklis. Pasaule sēro par savu nākotni, pirms tā ir pat notikusi. Cilvēkiem ir jāpielāgojas dabai, pretējā gadījumā dabā nebūs vairs, ko glābt un oāze, ja tāda vispār ir bijusi, pārstās eksistēt.”

Waterflower ir multimediju mākslinieces Sabīnes Moores alter-ego. Izaicinot skatītāju-klausītāju un pētot iespējamās sievišķības izpausmes elektroniskajās mūzikas producēšanas lauciņā,  Waterflower rada avantpopu, kuru kā vienlīdz iespējams izstādīt mākslas galerijā, vai atklāt underground klubā.

Singla un mūzikas video veidošanā Waterflower un Ērika Daņiloviča vēlās pateikt īpašu paldies “Sony pārstāvniecībai Baltijas valstīs”, “Danfo Masters”, “Labā ziedu bāze” un “Master Foto”.

Singls un video ir pieejams no 12. Decembra.
Vāka foto autores – māsas Nellja Daņiloviča un Ērika Daņiloviča.

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit