Skip to content

Iron Wings izdod albumu “Ritual of Rage”

2. maijā klajā nāk smagās mūzikas grupas Iron Wings albums “Ritual of Rage”. Albumā iekļaujot pagājušajā gadā izlaisto skaņdarbu “Devil`s Lullaby” un divas dziesmas, kuras tika izlaistas šogad kā jaunā albuma priekšvēstneši – “Apathy” un “Angel”.

Grupa par albumu – “Albums veidots atsaucoties un aktualizējot mākslas virzienu – simbolismu, kurš attīstījās 19. gs. otrajā pusē un 20.gadsimta sākumā – literatūrā, mūzikā, glezniecībā, tēlniecībā. Simbolisms sākotnēji radās Francijā 19. gs. 70.-80.gados kā noliedzoša reakcija uz tolaik dominējošo reālismu un naturālismu. Simbolisma pirmsākumi franču dzejā meklējami jau Šarla Bodlēra (1821-1867) daiļradē, it īpaši krājumā “Ļaunuma puķes” (1857), kur laikmetam neraksturīgi skartas seksualitātes, nāves, grēka, ļaunuma, melu un citas tēmas, kuras arī aktuālas Iron Wings albumā “Ritual of Rage”. Tāpat par vienu no simbolisma priekštečiem uzskata amerikāņu autoru Edgaru Alanu Po (1809-1849), kura citāts arī iekļauts vienā no jaunā albuma skaņdarbiem. Kas meklē, tas atrod. Mūzikā, dziesmu tekstos atrodami slavenu mākslinieku citāti, mitoloģijas, parafrāzes, dažādi vēsturē iegājuši simboli un to netiešā nozīme. Noliegums uz pašreizējo reālo situāciju, jauno normālo.”

Albums ierakstīts 2021.gadā, Ķekavā. Albumu miksēja un masterēja Gints Lundbergs, producēja Gints Lundbergs & Iron Wings. Albumu ieskaņoja Iron Wings dalībnieki Andris Veinbergs un Dainis Andersons sadarbībā ar bundzinieku Jēkabu Zemzari, kurš grupai pievienojās ieraksta procesā. Albuma noformējumu veidoja māksliniece Gundega Bārzdaine.

Iron Wings albums, kuru iespējams iegādāties grupas Bandcamp profilā fiziskā formātā visu maija mēnesi būs pieejams par īpašu piedāvājumu – pērkot albuma fizisko vai digitālo versiju puse – 50% – no ienākumiem tiks novirzīti Ukrainas atbalstam caur Ziedot.lv. Pērkot albuma “Ritual of Rage”, fizisko formātu kā pateicību par atbalstu Ukrainai, grupa bez maksas dāvanā dos iepriekš izlaisto albumu “Dzejnieks”. Rīgas robežās disku iespējams iegādāties rakstot uz grupas e-pastu (ironwingsband@gmail.com) vai caur grupas sociālo tīklu profiliem.

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit