Skip to content

Elektroniskās mūzikas apvienība “Effekts” izdod jaunu dubultsinglu ar dziesmām “Mazā” un “Elastīgi”

Pēc ilgākas pauzes “Effekts” ir atpakaļ! Un klausītājiem piedāvā jaunas dziesmas – “Mazā” un “Elastīgi”. Grupa pievēršas personīgākām dziesmu tēmām, kurās sevi var atpazīt ikviens- dziesmas stāsta par atbrīvošanos un dzīvošanu mirklī, kā arī cilvēka vēlmi būt brīvam no aizspriedumiem.

Dziesma “Mazā”  tapusi no stāstiem par notikumiem, kuros kļūstam par sava rakstura upuriem. “Pašpārliecinātības trūkums, bailes no nezināmā, neticība saviem spēkiem – tie ir tikai daži no spieķiem prāta darbinātajos riteņos, kas neļauj mums sasniegt to, par ko sapņojam. Dziesma “Mazā” kalpo kā iedrošinoša uzruna ikkatram, kuru vajag nedaudz iedvesmot,” pauž mūziķi. Dziesmā ar mērķtiecīgi veidotām sintezatoru partijām tiek atdarinātas elektriskās ģitāras skaņas, piedāvājot jaunu rokmūzikas pieredzi.

Dubultsingls Spotify

Savukārt skaņdarbā “Elastīgi” grupa aicina atbrīvoties klubu mūzikas sajūtās, gremdēties garajos, ievelkošajos sintezatoru un hipnotiskajos vokālu efektos.

Dziesma “Elastīgi” radīta kā manifests tam brīdim, kurā divi cilvēki atklāj viens otram savas simpātijas. “Dziesma ir par to “klikšķi”, kad divi saslēdzas, sajūtot pāreju nākamajā līmenī, lai kopā paceltos nedaudz virs zemes. Katrās attiecībās šāds mirklis ir viens, tas ir unikāls un ne ar ko citu to nesajaukt,” saka mūziķi.

Jaunās dziesmas varēs dzirdēt koncertā šajā piektdienā, 6. maijā, kad  “Effekts” uzstāsies  klubā DEPO, dalot skatuvi ar grupu “Rīgas Modes”.

Grupa “Effekts” spēlē elektro pop-roku. Grupa sevi parādījusi dažādos studentu rīkots pasākumos un ieguvusi skatītāju uzmanību, 2020. gadā uzvarējusi Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursu “Hadrons”.  Trešdienas rītos  Radio NABA vada raidījumu “Smagais rīts ar muzikālo specvienību Effekts”.

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit