Skip to content

Kristers Rudzītis (Sub Scriptum) un Arnis Slobožaņins (Dabasu Durovys) radījuši dziesmu “Venēra”

Aizgājušajā vasarā abi mūziķi satikās pašā Latvijas pierobežā, kur Kristers parādīja Arnim Dziesmas skici. Pusstundas laikā abi mūziķi radīja dziesmas vārdus un pieslīpēja mūziku. Rezultātā tapa dziesma “Venēra’’, kas patiesībā arī atšķīrās no abu mūziķu ierastajiem stiliem ar, ko tie darbojas ikdienā.

Dziesma stāsta par mūsdienu romantiku, kur cigaretes dūmi garšo pēc zemenēm un  attiecības kā aplikācijas ir ‘’lejupielādējamas’’ un mērāmas ciparos. Kā saka Kristers: ‘’Romantika noteikti nav mirusi šajā laikā tā ir mainījusies, tāpat kā pasaule.. Bet tomēr par spīti visiem ‘’Tas Kāds’’ ir mūsu atkarība.

Venēra kā simbols ir dažādu skaistu, mīlestības pilnu un harmonisku notikumu pārvaldītāja, tādēļ, periodā, kad tā ir retrogrādā kustībā, var parādīties šaubas, neskaidrība mīlestības jomā.

“Venēra droši vien ir par atkarībām. Emocionālam fiziskām, kaitīgām, nekaitīgām, sāpīgām un mazāk sāpīgām. Atkarībām vienam no otra.’’..  Piebilst Arnis.

Dziesmas ierakstā piedalījāt tādi mūziķi kā Mārcis Lipskis (bass), Ojārs Tūmiņs (Trompete), Amanda Lapa (Bungas, balss taustiņi) un Rikijs Andersons (Ģitāra).

Skaņdarba pēcapstrādi veica Māris Keišs (Big Mārs Studio)

Publicitātes bilde (Baiba Prokofjeva). Kristers un Arnis radošajā procesā, Arņa Lauku mājas verandā Bozovā 2022.

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit