Skip to content

About

Jauneklīga degsme un vitalitāte apvienojumā ar izzināšanas prieka dzirksti, augstu profesionalitāti un aizrautību raksturo Valsts kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” komandu. Jau kopš dibināšanas 2006. gadā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Normunds Šnē. Viņi paši ir gados vēl jauni un radošām idejām atraisīti mākslinieki. „Sinfonietta Rīga” iestudē mūziku stīgu instrumentiem un stīgām ar pūtējiem, gan pēta baroka atskaņojuma tradīcijas, studē klasicisma interpretācijas fineses, ir nepārspējami spoži laikmetīgajā mūzikā, kā arī nevairās no piedalīšanās neakadēmiskos eksperimentos un crossover projektos. Par vienu no uzdevumiem orķestris izvirzījis kamersimfonijas žanra attīstības veicināšanu Latvijas mūzikā, divreiz gadā pasūtinot jaunu šī žanra partitūru mūsdienu latviešu komponistiem.

Orķestris „Sinfonietta Rīga” regulāri sadarbojas arī ar viesdiriģentiem, atšķirīgas programmas veidojot kopā ar Pāvo un Kristianu Jervi, Heincu Holligeru, Jonu Stūrgordsu, Kristoferu Popenu, Juhu Kangasu, Tenu Kaljusti un Arielu Cukermanu. Kopā ar „Sinfonietta Rīga” muzicējuši spoži solisti: dziedātājas Monika Gropa, Inga Kalna un Olga Pasičņika, pianinisti Kristians Bezeidenhauts un Aleksandrs Toradze, pazīstamākā latviešu ērģelniece Iveta Apkalna, vijolnieki Koļa Blahers, Izabella Fausta, Tomass Gūlds, Alīna Pogostkina un Baiba Skride, Ogistēns Dimē un Aleksandrs Janičeks, kā arī altists Maksims Risanovs, trombonists Kristians Lindbergs, bundzinieks Pīters Erskins, akordeoniste Ksenija Sidorova, flautists Patriks Galuā un senās mūzikas lietpratēji Endrū Lourenss-Kings un Enriko Onofri. Cieša un radoša sadarbība orķestrim izveidojusies ar „Latvijas Radio kori” un diriģentu Sigvardu Kļavu, ik gadu kopīgi veidojot vairākas programmas un pirmatskaņojot latviešu sakrālās mūzikas jaundarbus. Līdzās koncertdzīvei Latvijā un Baltijas valstīs, orķestris „Sinfonietta Rīga” koncertējis arī Toronto un Parīzē, Minhenes Herkulesa zālē un Ņujorkas Linkolna centrā, Frankfures „Alte Oper”, Hamburgas „Laeiszhalle”, kā arī Kijevas un Sanktpēterburgas filharmonijās.

Par dalību igauņu komponista Arvo Perta albuma „Adam`s Lament” tapšanā orķestris „Sinfonietta Rīga” saņēmis prestižo „Grammy” balvu, bet savas valsts kultūras un mūzikas dzīvē tā sniegums divkārt novērtēts ar valsts augstāko apbalvojumu akadēmiskajā mūzikā – „Lielo mūzikas balvu”.

Līdzās koncertdzīvei „Sinfonietta Rīga” regulāri veic ierakstus, un sadarbībā ar ierakstu namiem „Wergo”, „Ondine”, „Challange Records” un „ECM” klajā laisti astoņi skaņu albumi.

John

Timurs Tomsons

Management

Call

+371 26760176

Email

Timurs@sinfoniettariga.lv

Like our News? Subcribe them:)

And Receive our latest news