Skip to content

About

ānis Bukums ir Latvijā pazīstams roka dziedātājs, kurš aktīvi darbojas rokmūzikā kopš 1989. gada. Astoņdesmitajos un deviņdesmitajos mūziķis izdeva vairākas dziesmas, kas nu jau kļuvušas par pašmāju roka klasiku, tostarp „To piedodu es tev” un „Lūgšana”.

Divdesmitā gadsimta sākumā mūziķa daiļradē bija iestājies klusuma periods, līdz 2015. gadā Jānis atgriezās ar projektu „Jānis Bukums”, ar ko kopā tika izdots jauns albums „Dzīvs un savādāks”. Kā šī albuma populārākā dziesma jāmin grupas „Radiohead” skaņdarba „Creep” kaverversija, kuras ierakstā piedalījusies arī dziedātāja Aija Vītoliņa.

Projektā „Jānis Bukums” ir apvienojušies pieredzējuši, nopelniem bagāti mākslinieki un jauni, talantīgi, dažādus žanrus pārstāvoši mūziķi, lai radītu un spēlētu eklektisku rokmūziku bez muzikāliem un stilistiskiem ierobežojumiem. Kolektīva sastāvā darbojas Jānis Bukums, Artūrs Račinskis, Andrjus Jaņuns, Filips Batarags, Artūrs Liede.

Apvienības dalībnieki savu muzikālo karjeru laikā ir spēlējuši lielākajos Latvijas un ārzemju festivālos, mūzikas pasākumos un klubos – „Liepājas Dzintars”, „Saldus Saule”, „Roks par neatkarību”, „Sinepes un medus”, „Roks pret narkotikām”, „Roks apkārt Baltijas jūrai” un daudzos citos.

Mūziķi ir koncertējuši Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Ukrainā, Armēnijā, Zviedrijā, Vācijā un Spānijā; ir bijuši TV raidījumu vadītāji un Radio dīdžeji, kā arī filmējušies mākslas filmās, reklāmās, videoklipos un daudzos citos projektos. Piedalījušies dažādos muzikālos projektos un ierakstu sesijās (Latvijā un ārzemēs).

2016. gada 7. aprīlī tika izdots grupas otrais albums „Ugunslietus”, kura populārākā dziesma jau atkal ir kaverversija – šoreiz „Snow Patrol” dziesmai „Chasing Cars”.

John

Iveta Zvaigzne-Ālere

Management

Call

+371 29498323

Email

iveta.zvaigzne-alere@inbox.lv

Like our News? Subcribe them:)

And Receive our latest news