Skip to content

Apraksts

Grupa Sigma ir dibināta 2005. gadā Rīgā, un tās sastāvā darbojas trīs dalībnieki – Jānis Ozoliņš (balss, taustiņinstrumenti), Kaspars Lastovskis (bass) un Uģis Eihvalds (sitamie instrumenti). Mūziķi ieguvuši gan akadēmiskās mūzikas izglītību, gan guvuši pieredzi arī dažādos citos mūzikas projektos. Jānis un Uģis iepriekš kopīgi sadarbojušies poproka grupā “Punch”, un pēc tās izjukšanas, pieaicinot grupu “G-spot” un “S.I.L.S.” basģitāristu Kasparu, radīja jaunu projektu, kur tradicionālās ģitāras vietā ritma grupu papildina klavieres. Grupas mūzikā ir poproka, indie roka un elektroniskās mūzikas ietekmes, kuras papildina arī amerikāņu minimālisma mūzikas idejas.

2012. gadā sadarbībā ar četriem jaunākās paaudzes dzejniekiem tika radīta mūzikas un dzejas performance “Mūsu dienu skaņu celiņš”, kas izrādīta Rīgā, Valmierā, Liepājā un Cēsīs, pievēršot arī plašāku skatītāju interesi. 2014. gadā grupa sadarbībā ar septiņiem dzejniekiem un laikmetīgās dejas horeogrāfu apvienību „Ārā” radīja projektu „Dzejkoncerts”, kurš bija skatāms Rīgas Domā un Jūrmalas kultūras centrā. Projekts tika turpināts arī 2015. gadā ar pasākumiem reģionos, kā arī audiogrāmatas ar tādu pašu nosaukumu izdošanu.

2015. gada 11. martā, pēc desmit gadu darbības, biedrības „HI paspārnē grupa beidzot laida klajā savu debijas albumu „Sazaroto taku dārzs”, kurā iekļautas 13 dziesmas ar dažādu dzejnieku tekstiem, kas tapušas laika periodā no 2005. – 2010. gadam. Albums izpelnījās plašu kritiķu ievērību, iegūstot trīs Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas „Zelta mikrofons” nominācijas, tostarp par Labāko 2015. gada albumu, kā arī iekļūstot „Austras balvas” pretendentu sarakstā.

John

Dita Ābola

Management

Zvaniet

+371 25259213

E-pasts

vestule.sigmai@gmail.com

Pieraksties jaunumiem!

Un saņemsi svaigāko informāciju par Latvijas mūziku epastā!