Skip to content

Apraksts

„Latvijas Radio koris” ir viens no labākajiem Eiropas kamerkoriem, kura augstā muzikālā kultūra, inteliģence un unikālā iespēju skaņu bagātība no kristālisku pilienu dzidruma, orķestrālu krāsu varenības līdz cilvēka balss robežu pārvarēšanai, padarījusi to par īpašas skaniskās firmas zīmi pasaules kormūzikas kartē.

Latvijas Radio kori 1940. gadā dibināja viens no leģendārajiem Latvijas kordiriģentiem Teodors Kalniņš, kurš kora vadībā bija līdz aiziešanai mūžībā 1962. gadā. Vēl viens būtisks kora darbības posms saistīts ar Edgaru Račevski, kurš bija LRK mākslinieciskais vadītājs no 1963. līdz 1986. gadam. No 1987. līdz 1992. gadam mākslinieciskais vadītājs bija Juris Kļaviņš, kurš uzaicina korī strādāt Sigvardu Kļavu kā otro diriģentu.

No 1992. gada Latvijas Radio korī strādā divi diriģenti – tā mākslinieciskais vadītājs, galvenais diriģents Sigvards Kļava un diriģents Kaspars Putniņš. Koris aptver plašu muzikālo repertuāru, sākot no renesanses līdz mūsdienu komponistu vissarežģītākajām partitūrām, radot jaunu izpratni par cilvēka balss iespējām un kora organismu, kur katrai balss šūnai ir savs personības paraksts un konkrēts uzdevums.

Koris uzstājies vairākos prestižos pasaules mūzikas festivālos Eiropā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Austrālijā. Radio koris regulāri veic ieskaņojumus – vidēji trīs četras reizes sezonā klājā nāk jauni CD sadarbībā ar tādiem skaņu ierakstu namiem kā „ECM”, „Hyperion Records”, „BIS”, „GB Records”, „Ondine”, „Naïve”. Radio koris ieguvis arī prestižo „Grammy” mūzikas balvu kategorijā “Labākais kora sniegums”, tā saņemta par „ECM” izdoto igauņu komponista Arvo Perta mūzikas albumu „Adam’s Lament”, kura ierakstā diriģenta Tenu Kaljustes vadībā piedalījies arī „Sinfonietta Rīga”, „Vox Clamantis”, Igaunijas Filharmonijas kamerkoris un Tallinas kamerorķestris. Par radošo darbību koris deviņas reizes (1994, 2000, 2004, 2005, 2007, 2010, 2011, 2014 un 2015) saņēmis profesionālo sasniegumu augstāko novērtējumu Latvijas mūzikā – „Lielo mūzikas balvu”.

John

Ilze Tormane

Management

Zvaniet

+371 29444155

E-pasts

ilze.tormane@radiokoris.lv

Pieraksties jaunumiem!

Un saņemsi svaigāko informāciju par Latvijas mūziku epastā!