Skip to content

KRISTAPS BEDRITIS „WORLDS APART EP” – DEBIJAS MINI ALBUMS UN KONCERTI.

Maijā mūziķis Kristaps Bedrītis uzsāk nākamo koncertu sēriju, kas veltīta viņa gada sākumā izdotajam debijas mini albumam ‘Worlds Apart EP’. Koncerti ieplānoti dažādās Latvijas vietās gan maijā, gan jūnijā.

2015. gada februārī tika izdots mūziķa debijas mini albums ‘Worlds Apart EP’, kurā iekļautas 5 dziesmas, kas tapušas pēdējo gadu laikā. Dziesmas tika ierakstītas mājās, dzīvojamā istabā, lai pēc iespējas vairāk saglabātu dziesmu personisko vēstījumu un intīmo noskaņu. Kristaps stāsta: „Dziesmas top kā dienasgrāmatas ieraksti – tie ir personiski un pārdomu pilni vēstījumi, kas var būt gan priecīgi, gan bēdīgi. Cenšos domas un sajūtas ietērpt plašākos vārdos, lai tās nonāktu arī līdz klausītājiem un nepaliktu tikai manā galvā. Ticu, ka cilvēku emocijas ir universālas un ka vienā vai otrā līmenī mēs visi tās dalām. Gan ārzemēs nodzīvotais laiks, gan dažāda pasaules mūzikas klausīšanās arī devusi savu ietekmi uz to, ka dziesmas pie manis ‘atnāk’ angliski.”

Februārī un martā tika aizvadīti pirmie ‘Worlds Apart EP’ koncerti Rīgā, Liepājā, Cēsīs un Valmierā. Par saviem koncerta iespaidiem Valmierā, „Galerijā Laipa”, stāsta galerijas vadītāja Karlīne Cercina:”Kristaps pie mums «Galerijā Laipa» ir uzstājies vairākkārt. Vienmēr ir patīkami viņu satikt un klausīties viņa muzikālo daiļradi. Kristaps kā cilvēks ir pārdomu pilns — par dzīvi, par sevi, par vidi apkārt. Viņš ir no tiem, kas meklē atbildes un mijiedarbībā ar sevi un dabu lielākoties tās arī atrod. Prieks sekot līdzi Kristapam kā mūziķim, jo katru reizi var just viņa izaugsmi gan mūzikā, gan viņā pašā. Mini albuma prezentācija «Galerijā Laipa» ienesa māju atmosfēru — tā ir fantastiska sajūta, kad gribas „pakārt uz pakaramā ikdienu” un iesoļot savu pārdomu pasaulē.”

Vasaras sākumā Kristaps Bedrītis viesosies dažādās vietās Rīgā, tāpat arī Jelgavā, Kuldīgā, Cīravā, Lielvārdē, Valmierā, Cēsīs un Vaidavā. Koncertos Cīravas dzirnavās un Valmieras „Siltumnīcā” ar savu programmu pievienosies arī talantīgais ģitārists Rihards Lībietis.

Riharda pamatinstruments ir akustiskā ģitāra, kuras skaņas grib dzirdēt arvien vairāk cilvēku, jo mūziķis spēj apburt publiku ar savu spēli – tā ir gan virtuoza, gan ekspresīva, gan izjusta un gaumīga. Ģitāra tiek izmantota ne tikai kā stīgu instruments, kā pierasts, bet arī kā perkusīvs papildinājums skaņdarbiem. Kā saka Rihards pats: „Ģitāra ir kļuvusi par visspēcīgāko un ekspresīvāko personības izteikšanās veidu, savā ziņā – pirmā īstā iespēja izpaust iekšējo balsi tik jēgpilnā veidā. Itin viss ir mūzika, tikai jāprot ieklausīties un tad izdosies pieskarties visumam.”

MEL redaktors

MEL redaktors

info@musiclatvia.lv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit