Skip to content

About

Grupa „Skyforger” (latviski – Debesu kalējs) izveidojās 1995. gadā, kad trīs dalībnieki – Pēteris, Edgars un Imants no doom metal grupas „Grindmaster Dead” nolēma nodoties jauniem muzikāliem izaicinājumiem un pievērsās savu senču vēstures un tradīciju izpētei. Grupas līderis un vokālists Pēteris saka: “Pirms tam mēs dziedājām par ārzemju bruņiniekiem, bet tad, lasot grāmatas, es atklāju, ka mūsu pašu zemgaļi ir bijuši nebūt ne sliktāki karotāji, un līdz ar to bija skaidrs, ka noteikti jāpievēršas mūsu pašu Latviešu vēstures un tradīciju izzināšanai”.

Grupa savas 20 gadus ilgās karjeras laikā ir izdevusi septiņus konceptuālus albumus: „Kauja Pie Saules” (1998), „Latviešu strēlnieki” (2000), „Pērkoņkalve” (2003), „Zobena dziesma” (2003), „Semigalls’ Warchant” (1997, 2005), „Kurbads” (2010) un „Senprūsija” (2015). Pa šo laiku puiši ir iekarojuši daudzas fanu sirdis Latvijā un ārzemēs – gan ar interesanto latviešu tradicionālās mūzikas sajaukumu ar smago roku; gan ar savu atraktīvo skatuves tēlu. „Skyforger” aktīvi koncertē visā pasaulē, un ir sniegusi koncertus gan visā Eiropā, gan arī ASV, Brazīlijā un citviet pasaulē. Tā neapšaubāmi ir ārzemēs pazīstamākā latviešu smagā metāla grupa, kā arī ierindojas starp vadošajām grupām pagan folk-metal stila ietvaros.

Gadu gaitā grupas sastāvs piedzīvojis vairākas izmaiņas, un pašlaik tajā muzicē vokālists, ģitārists un tautas mūzikas instrumentu spēlētājs Pēteris Kvetkovskis, basģitārists, otrais vokālists un tautas mūzikas instrumentu spēlētājs Edgars Grabovskis, bundzinieks Edgars Krūmiņš, kā arī ģitārists Alvis Bernāns. „Skyforger” ieguvisi 2010. gada Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu par albumu „Kurbads”, kā arī tikusi nominēta gan „Zelta mikrofonam”, gan „Austras balvai” par ierakstu „Senprūsija”.

John

Andis Mikainis

Management

Call

+371 29 650 815

Email

hopkins@skyforger.lv

Like our News? Subcribe them:)

And Receive our latest news